HOE WERKT HET?

Droogijs is bevroren koolstofdioxide (CO2). CO2 is bij omgevingstemperatuur en -druk een gas. Bij afkoeling tot -79°C wordt het een vaste stof. Het lijkt op waterijs maar bevat geen water en is dus droog van substantie. Daarom spreken we van “droogijs”. Bij normale druk bestaat het, in tegenstelling tot water, niet in vloeibare vorm. Droogijs heeft een temperatuur van -79°C en is uiterst geschikt om te koelen. Daar het 100% overgaat tot gas en zo geen enkel spoor achterlaat, kent het ook veel andere toepassingen.

Het werkt als volgt

Droogijsreiniging is een revolutionaire, ongeëvenaarde reinigingstechnologie.

Het droogijs is bij onze leverancier afkomstig van gerecycled koolzuur en wordt omgezet in droogijs.   Als dát niet milieuvriendelijk is! ​

Compacte droogijs deeltjes (in vaste vorm samengeperst gerecycled CO2) worden versneld in een straal van schone perslucht en als straalmiddel gebruikt.

De droog ijs reinigingstechnologie bestaat uit drie fases:

  • Mechanisch: De droogijs deeltjes accelereren in de luchtstroom en raken de ongewenste aanslag op het te reinigen voorwerp met hoge snelheid, waardoor deze wordt verwijderd.
  • Thermisch: De lage temperatuur van het droogijs (-79 graden) maakt de aanslag broos en veroorzaakt scheurtjes zodat de aanslag kan worden verwijderd.
  • Sublimatie: Wanneer de droogijs deeltjes een oppervlak raken, sublimeren ze van vaste vorm naar gas, hierdoor wordt het volume 700 keer vergroot, waardoor de aanslag “explodeert”.